Jaka je vhodna matrace pro novorozence?

Vhodná matrace pro novorozence by měla být navržena tak, aby poskytovala bezpečné a pohodlné prostředí pro spánek dítěte. Zde jsou některé faktory a doporučení pro výběr vhodné matrace pro novorozence:

Tvrdost matrace:

Matrace by měla být středně tvrdá a poskytovat dostatečnou oporu pro novorozence. Příliš měkká matrace může zvýšit riziko syndromu náhlého úmrtí kojenců (SIDS). Matrace by měla být dostatečně tuhá, aby udržela dítě v rovné poloze.

Matrace Oskar kokos pěna kokos 120x60 cm

Velikost matrace:

Matrace by měla být vhodně velká pro postýlku nebo kolébku novorozence. Měla by plně zapadnout do rámu postýlky, aby nedocházelo k mezerám mezi matrací a okrajem postýlky, do kterých by se dítě mohlo zaklínit.

Bezpečnostní normy:

Ujistěte se, že matrace splňuje bezpečnostní normy pro dětské výrobky a je vyrobena z nezávadných materiálů. Měla by být certifikována jako bezpečná pro novorozence.

Matrace Oskar latex kokos 120x60 cm

Hypoalergenní a snadno čistitelná:

Matrace by měla být hypoalergenní a snadno čistitelná, protože novorozenci mohou být náchylní k alergiím a nečistoty matrace lze snadno odstranit.

Kvalita materiálu:

Vyberte matraci vyrobenou z kvalitních a odolných materiálů, které vydrží opakované praní a čištění.

Výška matrace:

Matrace by měla být dostatečně tenká, aby dítě nemělo problémy s výstupem a vstupem z postýlky, a zároveň dostatečně tlustá, aby byla pohodlná.
Pamatujte také na to, že novorozenci by měli spát na zádech, a to na tvrdém a rovném povrchu. Pokud si nejste jisti, jakou matraci vybrat, můžete se s námi poradít, a bychom vám pomohli najít tu nejvhodnější matraci pro vaše dítě.