Zoo Zlín - Lešná

Zlínská zoologická zahrada představuje jedno z nejatraktivnějších míst pro návštěvníky z celé Moravy a okolí. Díky své rozloze a rozmanitosti je ideální destinací pro rodinné výlety. Nachází se 4 km od Zlína. Vstup je možný hlavním, ale i sezonním vchodem. U sezónního vchodu se nachází velké bezplatné parkoviště, kde pohodlně zaparkují i ti, co nevstávají v brzkých ranních hodinách. Při hezkém počasí bývají u pokladen fronty, je dobré zakoupit si online vstupenky a frontám se vyhnout.

Rozmanité expozice, pavilony, atrakce

Při návštěvě ZOO Zlín se návštěvníci mohou těšit na rozmanité expozice, pavilony, atrakce a rozsáhlé zázemí. Například lachtani, kteří jsou umístěni hned u vstupu, poskytují zábavu jak ve vodě, tak na souši, a často jsou středem zábavných programů.

zoo-zlin-labut

V Zátoce rejnoků si můžete nakrmit a pohladit rejnoky

Hlavním lákadlem Zoo je Zátoka rejnoků nacházející se poblíž parku se zámkem (který je možné také navštívit). V obrovském bazénu se slanou vodou se zde prohání metroví rejnoci druhu Siba ománská. Rejnoky můžete pohladit, případně je možné zakoupit krmení a nakrmit je. Bohužel o prázdninách zde bývají velké fronty, doporučujeme návštěvu spíše mimo prázdniny.

Když už budete u zámku, nezapomeňte se podívat v letních měsících na zdejší krokodýli. Ti vypadají, jako by živí ani nebyli.

Zámek Zlín - Lešná

Tropický prales v hale Yucatan

Chloubou ZOO je také velká tropická halu Yucatan, která je domovem více než 20 druhů živočichů a přes 170 druhů rostlin, vytvářející dojem středoamerického deštného pralesa. Vzhled pralesa dokreslují autentické chodníky, mosty a další prvky. Na volno se zde pohybují i některá zvířata. Trasa není vhodná pro kočárek, ale je možné jej nechat před vchodem.

Procházky s klokany

Za zmínku stojí i průchozí výběh klokanů v australské oblasti. ZOO je proslula klokaními albíny. Každý rok se zde zpravidla narodí minimálně jeden klokaní albín.

Další zastávkou na cestě prohlídky mohou být žirafy (možnost krmení), sloni, plameňáci, čápi, tučňáci a mnoho dalších. ZOO Zlín je unikátní svým rozdělením podle světadílů, umožňující návštěvníkům nejen poznávat typická zvířata a rostliny dané oblasti, ale i seznámit se s příslušnou kulturou.

Zoo Zlín - žirafy

Lanáček - lanové centrum pro děti

Pro děti je v areálu připravena Cesta korunami stromů a Lanáček - dětské lanové centrum s množstvím atrakcí pro děti různého věku. Případně klasické dětské hřiště.

Zahrada také nabízí rozsáhlé občerstvení a zázemí pro návštěvníky, včetně restaurací, barů, a speciálních míst pro kuřáky, čímž zdůrazňuje svůj závazek k poskytování komfortního a příjemného prostředí pro všechny. Není problém zde za příjemnou cenu zakoupit i klasický oběd (něco jiného než hranolky) za příjemnou cenu.

Navzdory rozlehlosti areálu, který vyžaduje několik hodin pro kompletní prohlídku, je pro návštěvníky s omezenou mobilitou či rodiny s malými dětmi k dispozici výletní vláček, zajišťující pohodlné a efektivní prozkoumávání zahrady.

ZOO Zlín - mapa

ZOO Zlín se tak stává nezapomenutelnou zastávkou pro ty, kteří chtějí prožít den plný objevování, učení a zábavy.

Koupit vstupenky

Doba prohlídky: Minimálně půl dne
Vhodné pro kočárek: Ano
Cena dítě: 160 Kč
Cena dospělý:  220 Kč